Från vänster Morgongåva Företagsparks Vd Henrik Lindley, Adlibris CFO Marika Lerclercq, Anders Wall, Adlibris Vd Jonas Karlén samt Adlibris logistikchef Mazen Saghir.

Ny storsatsning i Morgongåva 

18 oktober 2023 - PRESSMEDDELANDE 
Adlibris och Morgongåva Företagspark investerar i klimatsmart nybyggnation och effektiv automation. Utvecklingen av e-handelscentret i Morgongåva fortsätter. Morgongåva Företagspark bygger ut för Adlibris nya behov.

Den 16 oktober undertecknades ett 10-årigt hyreskontrakt mellan Morgongåva Företagspark och Adlibris AB omfattande närmare 17 000 kvm lokalyta. För nybyggnationen investerar Morgongåva Företagspark över 100 miljoner kronor i den nya klimatsmarta anläggningen som bland annat planeras med en stor solcellsanläggning. Dessutom låter Adlibris installera en toppmodern logistikautomation i lokalerna.

Planering för byggstart pågår och byggnaden skall vara inflyttningsklar i december 2024.
Adlibris har haft sin logistikverksamhet förlagd i Morgongåva sedan bolaget grundades 1997.


Vårt framgångsrika samarbete med Morgongåva Företagspark går hela 26 år tillbaka i tiden, och vi är glada över att fortsätta satsa i Morgongåva tillsammans. Med den nya logistikanläggningen kommer vi att bli ännu bättre på att erbjuda våra kunder en leveransupplevelse i toppklass. Investeringen stärker vår position som en av de ledande e-handlarna i Norden och den största bokhandeln, säger Jonas Karlén vd för Adlibris

Det är fantastiskt roligt att vi återigen får vara med Adlibris i deras utvecklingsresa som en av Nordens ledande e-handlare och att Morgongåva Företagspark kan leverera bra förutsättningar för framtidens e-handelslogistik, säger Henrik Lindley, vd för Morgongåva Företagspark.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Lindley, VD, Morgongåva Företagspark AB, tel: 076 – 104 82 14

Jonas Karlén, VD Adlibris, e-post: jonas.karlen@adlibris.com

 

Om Adlibris

Adlibris är Nordens största bokhandel med över 13 miljoner titlar samt det senaste inom spel, pyssel, garn och annat som hör en modern bokhandel till. Företaget grundades 1997 och är sedan 2004 en del av Bonniergruppen. I Adlibris verksamhet ingår även Pocket Shop och Campusbokhandeln.

 

Om Morgongåva Företagspark

Morgongåva Företagspark AB är ett dotterbolag till Domarbo Skog AB som ägs av familjen Anders Wall. Företagsparken omfattar närmare 125 000 kvm lokalyta med en tydlig inriktning mot e-handel. Under de senaste sex åren har omfattande nybyggnationer för e-handelsverksamhet skett i Morgongåva Företagspark för att möta utökade lokalbehov för bolag som Apotea, Babyland, Widforss, Adlibris, Smarta saker, Stor och Liten, Chevalier, Happy Yachting, Pet Buddy Group med flera. Goda möjligheter finns att välkomna ytterligare företag.


Från vänster Adlibris Vd Jonas Karlén, Anders Wall och Morgongåva Företagsparks Vd Henrik Lindley
Adlibris Perspektivskiss från Allévägen